Sentrum er flyttet og rivingen starter

25 jun 2021

Slemmestad har fått et nytt, midlertidig sentrum. Nå starter rivingen av gamle Vaterland for å gjøre plass til Slemmestad Brygge.

En populær samlingsplass

For å sikre at handel, servering og uteliv kan foregå som normalt mens byggingen pågår, er det bygget et nytt og midlertidig sentrum på Fabrikktomta. Her finner du 4.000 m² med næringslokaler som omkranser et grønt og levende torg. Det nye sentrumet har alt rukket å bli et populært samlingspunkt.

Kaker, klipp og keramikk

Paviljongen, som det midlertidige sentrumet kalles, huser nå en rekke spennende butikker og tjenester. Her finner du alt fra luksussjokolade og italienske matvarer til frisør, hudpleie og fotpleie. Den kunstglade kan glede seg over galleri, keramikkstudio og fotostudio. Café Plenum med romslig uteservering har blitt en naturlig møteplass.

Et stort innbyggertorg

Slemmestad er valgt som innbyggertorg i Asker kommune, og det midlertidige innbyggertorget har selvfølgelig også fått plass i Paviljongen. Her finner du Asker kulturskole, bibliotek og innbyggerservice. Du kan også lære mer om den rike historien og geologien til Slemmestad hos Cementmuseet og Geologisenteret.

Rivingsarbeidet har startet

Rivingen har nå startet i gamle sentrumet på Vaterland. Det eneste som vil stå igjen når arbeidet er ferdig i august er Sekkefabrikken og Badet. Her er det så mye flott historie i veggene, at byggene skal bevares og bli en del av det nye sentrumet i Kystbyen Slemmestad.

Andre artikler

Slemmestad Brygge As har engasjert Privatmegleren Nyeboliger

Slemmestad Brygge As har engasjert Privatmegleren Nyeboliger

Privatmegleren er gitt i oppdrag å gjennomføre salg av det første boligprosjektet i «Kystbyen Slemmestad». Utviklingen av delområdet Vaterland utgjør til sammen ca. 400 leiligheter. Første byggetrinn vil utgjøre 150 – 200 leiligheter og det planlegges for salgsstart i...

Informasjonsmøte om Slemmestad

Informasjonsmøte om Slemmestad

Velkommen til informasjonsmøte om alt det spennende som er i ferd med å skje i Slemmestad. Når: Torsdag 16. september kl. 18.00Hvor: Sekkefabrikken Kulturhus i Slemmestad Vi gleder oss til å fortelle Det er veldig mange som er nysgjerrige på alt som skjer i Slemmestad...

EM-feber i Slemmestad

EM-feber i Slemmestad

Lokale aktører og dugnadsarbeid sørger for fotballfest i Slemmestad. Til stor glede for alle fotballhjerter i Slemmestad og takket være et solid stykke dugnadsarbeid, blir fotball-EM vist på storskjerm utenfor gamle Mekonomen ved innbyggertorget. Det er satt ut bord...