Sentrum er flyttet og rivingen starter

25 jun 2021

Slemmestad har fått et nytt, midlertidig sentrum. Nå starter rivingen av gamle Vaterland for å gjøre plass til Slemmestad Brygge.

En populær samlingsplass

For å sikre at handel, servering og uteliv kan foregå som normalt mens byggingen pågår, er det bygget et nytt og midlertidig sentrum på Fabrikktomta. Her finner du 4.000 m² med næringslokaler som omkranser et grønt og levende torg. Det nye sentrumet har alt rukket å bli et populært samlingspunkt.

Kaker, klipp og keramikk

Paviljongen, som det midlertidige sentrumet kalles, huser nå en rekke spennende butikker og tjenester. Her finner du alt fra luksussjokolade og italienske matvarer til frisør, hudpleie og fotpleie. Den kunstglade kan glede seg over galleri, keramikkstudio og fotostudio. Café Plenum med romslig uteservering har blitt en naturlig møteplass.

Et stort innbyggertorg

Slemmestad er valgt som innbyggertorg i Asker kommune, og det midlertidige innbyggertorget har selvfølgelig også fått plass i Paviljongen. Her finner du Asker kulturskole, bibliotek og innbyggerservice. Du kan også lære mer om den rike historien og geologien til Slemmestad hos Cementmuseet og Geologisenteret.

Rivingsarbeidet har startet

Rivingen har nå startet i gamle sentrumet på Vaterland. Det eneste som vil stå igjen når arbeidet er ferdig i august er Sekkefabrikken og Badet. Her er det så mye flott historie i veggene, at byggene skal bevares og bli en del av det nye sentrumet i Kystbyen Slemmestad.

Andre artikler

Skanska blir samarbeidspartner i fase 1!

Skanska blir samarbeidspartner i fase 1!

I bildet: Regionsdirektør Tomas Kjendlie i Skanska Norge (til venstre) og daglig leder Sten-Arthur Sælør i Slemmestad Brygge AS. Slemmestad Brygge AS signerte i dag avtale med Skanska Norge AS. Avtalen omfatter første fase av byggingen på Slemmestad. Skanska har fått...

Pressemelding

Pressemelding

Tom Bratlie blir ny daglig leder i Slemmestad Brygge AS Eiendomsselskapet Slemmestad Brygge AS er utbygger av Kystbyen Slemmestad i Asker kommune. Dette er et av de største utviklingsprosjektene i regionen med en områdeplan som åpner for 1.300 boliger og 55.000 kvm...

Slemmestad Brygge AS er stolte av å nå være heleid av Avantor.

Slemmestad Brygge AS er stolte av å nå være heleid av Avantor.

Med deres kunnskap, erfaring og solide resultater fra utviklingen av det gamle industriområdet Nydalen, er vi nå godt skodd for oppgaven fremfor oss med å utvikle industrielle Slemmestad. Energi og strøm er i fokus som aldri før og hvordan vi som bransje utvikler,...